Nieuws

3 redenen om voor externe scriptiebegeleiding te gaan

3 redenen om voor externe scriptiebegeleiding te gaan

Elk jaar wordt afstuderen steeds lastiger. De eisen bij de universiteit voor een goede scriptie liggen steeds hoger, terwijl er steeds minder onderwerpen over blijven om over te schrijven. Tel daarbovenop ook nog eens het feit dat de afgelopen jaren je weinig tot geen contact met scriptiebegeleiders kunt hebben, en de uitdaging wordt al helemaal compleet. Gelukkig kun je tegenwoordig ook op een externe manier een scriptiebegeleiding krijgen. Deze diensten worden steeds populairder, maar waarom eigenlijk? In dit artikel leggen we je aan de hand van drie redenen uit waarom externe scriptiebegeleiding een uitstekende optie is om succesvol af te studeren.

Extra motivatie

Ten eerste hebben veel studenten last van uitstelgedrag. Er zijn immers zoveel afleidingen in het studentenleven, terwijl een scriptie schrijven vaak niet gezien wordt als een leuke activiteit om te doen. Er ontbreekt vaak een stukje aan motivatie, en met externe scriptiebegeleiding komt dat vanzelf. Je hebt namelijk iemand die vaker dan jouw gewone begeleider precies kijkt naar jouw progressie. Daarnaast ben je door de investering die je gedaan hebt om een externe scriptiebegeleider te huren, ook mentaal gemotiveerd. Dit komt doordat je meer te verliezen hebt. Zo haal jij dus dubbele motivatie om jouw scriptie succesvol af te ronden.

Je bent onafhankelijker

Tijdens je scriptie, heb je vaak maar één professor waarmee je een enkele keer praat over jouw scriptie. Maar voor echte begeleiding kom je vaak bij de assistent van een professor terecht. Deze assistenten zijn vaak niet zo behulpzaam als ze zouden moeten zijn. Dit komt doordat zij bezig zijn met hun eigen onderzoeken en ambities. Dat is vanzelfsprekend prima, maar daardoor besteden ze niet genoeg aandacht aan jouw scriptie. Om dit te omzeilen, is een externe scriptiebegeleider, van bijvoorbeeld studielab.nl, een goede oplossing. Deze is namelijk niet druk met andere zaken, en focust zich helemaal op jouw scriptie. Hierdoor krijg jij alle feedback die jij nodig hebt.

3 redenen om voor externe scriptiebegeleiding te gaan

Extra begeleiding

Tot slot zorgen externe scriptiebegeleiders er voor dat jij de juiste hulp krijgt. Er zijn namelijk veel studenten die kampen met problemen als autisme, faalangst, adhd of simpelweg perfectionisme. Zoals we eerder al zeiden, zijn de begeleiders op de instelling frequent niet behulpzaam, laat staan dat ze weten hoe ze met deze soort studenten moeten omgaan. Een externe scriptiebegeleider  heeft daarentegen de juiste expertise om ondanks jouw problemen, jouw scriptie toch succesvol te maken. Zo heb jij een obstakel minder waarmee jij om moet gaan en zal jouw scriptie vlekkeloos worden.

In dit artikel bespraken we drie redenen waarom studenten voor externe scriptiebegeleiding gaan. Als eerste kan een externe scriptiebegeleider jouw helpen om jouw motivatie problemen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Ten tweede ben je, indien jij voor externe scriptiebegeleiding kiest, onafhankelijker van jouw instelling en de belangen van jouw internet scriptiebegeleiders. Daardoor verloopt jouw scriptie soepeler dan gemiddeld. Tot slot kun je met externe scriptiebegeleiding extra expertise ontvangen wanneer jij worstel door jouw mentale of medische omstandigheden. Al met al is een keuze voor externe scriptiebegeleiding een slimme keuze.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Nieuws