BusinessNieuws

3 Tips voor het bijhouden van een goede financiële administratie

financiële administratie

Wanneer je besluit om als zelfstandig ondernemer aan het werk te gaan, dan komt voor vrijwel iedere ondernemer eigenlijk direct de financiële administratie voor de deur te staan, dit zien veel ondernemers als een verplichte en vervelende taak die maar gewoon moet gebeuren, maar met een aantal handige tips, kun je het misschien net iets minder vervelend maken, waardoor het sneller kan en je er niet onnodig veel tijd aan hoeft te spenderen.

Overzicht

Wanneer je je bedrijf aan het opzetten bent, dan is het belangrijk voor de financiële administratie dat er overzicht is, het beste is dan ook om hier meteen mee te beginnen. Er zijn veel verschillende documenten die je zeker 7 jaar moet bewaren tot je deze weg mag gooien en omdat het dus allemaal op gaat stapelen, is het beter om dit allemaal direct in verschillende mappen of bakken te doen, zodat je dingen ook uit het zicht hebt, als je deze niet nodig bent en dat alles niet door elkaar heen ligt. Er zijn ook handige apps die jou kunnen helpen met het grotendeels digitaal maken van de administratie en die jou kunnen helpen met het maken van orde.

Plan het moment

Voor veel ondernemers is het een hele drukke werkweek en schiet de administratie er even tussendoor waardoor mensen er in het weekend mee bezig moeten zijn en dat terwijl zij ook toe zijn aan wat rust. Daarom is het belangrijk om wekelijks in te plannen wanneer je bezig gaat met de administratie. Wanneer je geen ruimte of tijd hebt om dit overdag doordeweeks een keer te doen, kun je er beter een avondje voor pakken, zodat je in alle rust er even goed voor kunt gaan zitten en je lekker weekend hebt.

Controleren

1 Keer in de zoveel tijd is het belangrijk om een aantal dingen te checken, zodat je zeker weet dat alles goed gaat in de administratie en op deze manier kun je vroegtijdig problemen opsporen en ook meteen oplossen. Dit scheelt in de toekomst een hoop werk en zo’n controle is vaak snel klaar. Je zou hier ook wat hulp bij kunnen inschakelen van een expert.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Business