Nieuws

3 tips voor het kopen van de juiste kweeklamp

kweeklamp

Een kweeklamp wordt steeds populairder. Je kan een kweeklamp gebruiken voor gewassen die sneller moeten groeien, zoals wiet bijvoorbeeld, daar wil je niet te lang opwachten. Ook wordt een kweeklamp veel gebruikt als je gewas veel licht nodig heeft. Je hoeft dan niet meer te wachten op daglicht, maar laat gewoon de kweeklamp branden. In dit artikel geven wij drie tips om de perfecte kweeklamp aan te schaffen.

Het formaat van de kweektent.

Als je een kweeklamp koopt moet je als eerste letten op het formaat van de kweektent. Hoe groter de tent hoe meer kweeklampen je nodig hebt. Bereken dus goed hoeveel kweeklampen je per vierkante meter kweektent je nodig hebt. Zo kan je het licht beter verdelen. Wanneer je de kweeklamp gaat bestellen staat ook aangegeven voor hoeveel vierkante meter de kweeklamp is. Kijk hier goed naar, dit verschilt namelijk per lamp!

Meerdere lampen gebruiken

Je kan beter een aantal lampen van een laag wattage kopen in plaats van één lamp met een hoog wattage. Dit heeft als voordeel dat als  je meerdere lampen aanschaft je deze lampen ook verschillende richtingen op schijnen. Zo verlicht je de boven- en onderkant, en de zijkanten van je te kweken gewassen.

LED-kweeklampen

Het is verstandig om LED kweeklampen te kiezen in plaats van een gewone kweeklamp. Een LED-kweeklamp is veel energiezuiniger dan een gewone kweeklamp. Ook is de levensduur van een LED-kweeklamp vele malen langer dan een gewone kweeklamp. De meerprijs voor een LED-kweeklamp verdient zich vanzelf weer terug. Het beste advies is dus, wanneer je een gewas goed wilt laten groeien, je de juiste hoeveelheid lampen aanschaft, liever meer lampen met laag wattage dan één grote. Met de keuze van Ledverlichting ben je ook nog eens lief voor je portemonnee. Het energieverbruik is laag en de lamp gaat ook nog eens heel lang mee. Ook zal je te kweken plant optimaal groeien.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Nieuws