BusinessIT

5 tips bij het kiezen van een zakelijk netwerk

5 tips bij het kiezen van een zakelijk netwerk

Een goede internetverbinding is voor de meeste bedrijven onmisbaar. Zo ontvangt iedere ondernemer meerdere mailtjes per dag en zijn de meeste bedrijven in het bezit van een eigen site waar aanvragen op binnenkomen. Als je lekker wilt doorwerken, dan zit je absoluut niet te wachten op een slechte verbinding. In dit artikel geven we 5 tips die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste internetverbinding.

Bespaar niet op de internetverbinding

Een fout die veel ondernemers maken, is dat ze geld willen besparen op de internetverbinding. Echter, dat moet je juist niet willen. Een goede internetverbinding kan er namelijk juist voor zorgen dat je meer gedaan krijgt op een dag. In de meeste gevallen betekent dat juist dat er meer geld binnenkomt. Klamp je daarom niet vast aan een maximum budget, maar ga op zoek naar de beste optie!

Glasvezel is erg snel

SInds een aantal jaar kan je op diverse plekken in Nederland gebruik maken van glasvezel. Met glasvezel kun je erg snel internetten en ervaar je niet vaak problemen met het internet. Als je de mogelijkheid hebt om voor glasvezel te kiezen, dan is dat zeker aan te raden.

Ga voor een cloud verbinding

Een andere optie waarvoor je kunt kiezen, is een cloud verbinding. Een cloud verbinding is voorspelbaar en betrouwbaar. Elke werknemer kan gebruik maken van Azure express route zonder verbonden te hoeven zijn met het openbare internet. Een groot voordeel daarvan is dat het stukken veiliger is.

AWS direct connect is sterk aan te raden

Als je op zoek bent naar een betrouwbare verbinding, dan kun je ook kiezen voor AWS direct connect. Hierbij maak je gebruik van een private verbinding waardoor de kans op slecht internetverbinding of hackers stukken kleiner is. Houd er wel rekening mee dat de kosten van een zo’n verbinding aan de hoge kant kunnen zijn.

Denk goed na over hoeveel mb’s je nodig denkt te hebben

Bij het zoeken naar een goede zakelijke internetverbinding is het onder andere belangrijk dat je vooraf nadenkt over hoeveel mb’s je nodig denkt te hebben. Hoe snel de internetverbinding moet zijn hangt onder andere af van de hoeveelheid werknemers die er gebruik van maken. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over hoe er gebruik gemaakt wordt van het internet. Voor zware programma’s is het stukken belangrijker dat je een goede internetverbinding hebt. Laat hier een expert naar kijken en voorkom dat je ergens een verkeerd abonnement afsluit.

Leer van de ervaringen van anderen

Voor het vinden van een juiste internetverbinding kun je ook leren van de ervaringen van anderen. Lees de reviews van verschillende providers en zoek dan vooral naar zakelijke gebruikers. Op die manier kom je er erg snel achter wat je van de internetverbinding kunt verwachten. Als veel ondernemers het vinden tegenvallen, dan is het uiteraard verstandig om verder te zoeken. Wees bij het zoeken vooral erg kritisch en zorg ervoor dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt. De internetverbinding speelt namelijk een belangrijkere rol dan wat de meesten vooraf denken.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Business