BusinessOnline

Affiliate marketing website maken? Het ultieme stappenplan

Affiliate marketing website maken

Passief inkomen is hot. Net zo hot als Affiliate marketing. Op het grootste forum van Nederland komen dagelijks nieuwe aanmeldingen van mensen die beginnen. Één ding is mij duidelijk. De vraag: Hoe kun je de beste affiliate marketing website maken komt vaak langs. Het lijkt vaak moeilijker dan dat het is.

Net als jij, heb ik mijzelf deze vraag ook gesteld. Ik wilde geld gaan verdienen met affiliate marketing.

Heerlijk leven in vrijheid en vooral, mijn dromen waar gaan maken.

Met enige ervaring in het bouwen van websites, ging ik aan de slag. Ik sloeg de kant en klare affiliate website aanmeldingen in de wind.

Want: A; Daar leer ik niets van en B; Ik had mijn geld goed nodig voor de vaste lasten van het dagelijks leven. Tijd had ik wel over.

Daarom ben ik zelf mijn affiliate marketing website gaan bouwen.

Affiliate marketing website bouwen, is het moeilijk?

Tegenwoordig is niets moeilijk meer op de computer. Zelfs de grootste digibeet kan aan de slag met crypto’s. Het stelt echt niets meer voor.

Even zo goed is het ontzettend makkelijk geworden om een affiliate website te maken.

Gratis affiliate website

Met je zoekopdracht ben je waarschijnlijk al bij een paar betaalde diensten uitgekomen van: Website maken bij Wix of Jouwweb bijvoorbeeld. Gratis en/ of betaald.

Natuurlijk is het mogelijk. Maar één ding. Een gratis website heeft beperkingen. Daar zul je tegenaan lopen.

Mijn vriendin heeft ooit een website gehad op Jouwweb. Het was leuk haar bezig te zien in dit gebruiksvriendelijke systeem. Aan de andere kant zag ik een trage website, onprofessioneel vormgegeven, te veel toeters en bellen, etc..

Gelukkig is zij overgestapt op een eigen WordPress Website. En het mooie is, ze kan hem zelf onderhouden. Ik ben trots op haar. Want, als je het over iemand met computer angst heb, dan heb je het over haar. Ze heeft gedaan! Ze kan het. Top.

Makkelijk dus. En bijna gratis.

Affiliate marketing WordPress Website

Ok. Haar onderwerp van gesprek was geen affiliate marketing. Voor haar is het een website om klanten te werven voor haar hypnotherapie. Iets héél anders dus, maar in grote lijnen hetzelfde.

Ze wil mensen bereiken die op zoek zijn naar hulp bij hun problemen. Dat lukt haar. Haar praktijk loopt als een tirielier. Misschien ook wel te wijden aan deze maffe tijd. 😉

In ieder geval: Haar WordPress website helpt haar er goed bij.

WordPress en Google

WordPress en Google zijn namelijk twee goede vrienden.

WordPress is zo ontworpen, dat Google er gemakkelijk zijn weg doorheen vind. Dit zie je uiteindelijk terug in je ranking, je bezoekers en uiteindelijk je inkomsten.

Andere voordelen van WordPress

Naast de goede relatie tussen Google en WordPress is het ook super gemakkelijk te gebruiken. Natuurlijk is het even wennen. En om je website sneller online te zetten zijn er zeker goede cursussen. Daar kom ik zo op terug.

De mogelijkheden met WordPress zijn eindeloos. Voor elke toepassing is wel iets bedacht.

En een affiliate marketing website die draait op WordPress is gewoon super goedkoop.

Met een domeinnaam en hosting is je eerste investering al gedaan. En ben je klaar om geld te gaan verdienen.

Wat is hosting en wat is een domeinnaam?

Hosting is de ruimte op internet voor je website. Dit koop je bij een bedrijf dat deze ruimte voor je inricht, beveiligt en bewaakt.

Je domeinnaam is de url, die je intoetst om bij je website te komen. Je kunt het zien als het adres van je website. In dit geval is dat www.geldenvrijheid.nl.

Wat kost een Affiliate marketing website maken?

Zelf ben ik begonnen met het meest simpele basispakket dat je kunt bedenken: Domeinnaam en hosting. Deze heb ik gekocht bij een hostingbedrijf. Voor zo’n € 79,-  kon ik een jaar vooruit.

Wat?

Ja, zo weinig.

Dat zijn je opstartkosten voor een affiliate website.

Daarvoor wil je er zelf wel even de moeite insteken om het zelf te maken, toch?

Is dat echt alles?

Het is de basis om mee aan de slag te gaan. Je kunt namelijk beginnen met een gratis thema. Alles basisfunctionaliteiten zitten in het WordPress systeem ingebouwd. Of, kun je makkelijk installeren via gratis plug-ins. Deze hebben veelal wel betaalde premium upgrades, (natuurlijk 😉).

Daarnaast kun je er voor kiezen je WordPress thema zelf op te bouwen in een theme builder. Dat kun je écht in een paar uurtjes klaar hebben. Vooral als je een duidelijk stappenplan affiliate website maken volgt.

Wat is een affiliate website?

Voordat we verder de materie induiken; Wat is een affiliate website nu eigenlijk?

Een affiliate marketing website is een website die producten en of diensten van derden promoot.

Zodat jij als affiliate bij een aankoop commissie krijgt van de verkopende partij.

Er zijn tal van verschillende soorten affiliate marketing websites:

 • Cashback affiliates – Deze websites beloven je een x-bedrag terug te geven als korting, wanneer je via hun koopt. Deze zitten dus héél “laag in de funnel”, al op of vlak voor het koopmoment van je lezer.
 • Dagaanbiedingen affiliates – De naam zegt het al
 • Kortingscode affiliates – Vergelijkbaar met cashback maar net iets anders. Deze zitten ook superlaag in de funnel en dus vlak voor het koopmoment van je lezer. Het kan voorkomen dat deze je commissies “afpakken”, omdat zij na het beslissingsmoment zitten. Stel: Jij wilt een nieuwe laptop kopen. Je hebt een goede review gelezen, dankzij deze weet je dat je een HP wilt en je klikt door via de link. Nu zou de verkoper nog aan de schrijver van het review zijn commissie geven. Maar, in het winkelmandje zie je dat er misschien wel een kortingscode is. Geld besparen… Natuurlijk, dus je gaat op zoek naar een kortingscode. Deze vind je op een kortingscode site. Hop. Jij krijgt je korting, de kortingscode website zijn commissie en de website die je alles zo duidelijk verteld heeft, piest naast de pot.
 • Gratis websites – Gratis is één van de grootste zoektermen in de wereld van Google. Veel aanbieders hebben gratis varianten van hun producten als lokkertjes. In ruil voor je emailadres krijg jij je gratis product. En… je komt in een e-mail lijst. Die je zo bewerkt tot het punt dat je iets koopt. En dan, krijgt de affiliate zijn commissie.
 • Beoordelings- en Review websites – Hier zit je vlak voor het beslissingsmoment van je lezer. Hier gaat het er écht om kei veel waarde leveren. Je wilt je bezoeker “hooken” en meenemen in jouw verhaal. Om hem vervolgens te overtuigen via jou het product te kopen.
 • Portal websites – Een soort van startpagina’s die je veel bezoekt. Deze kun je onder de knoppen van je internet browser zetten. Als je hier zit, krijg je veel aandacht van je lezers.
 • Vergelijkingswebsites – Ongeveer het zelfde als de review sites. Hier gaat het erom producten naast elkaar te zetten. En deze eerlijk te vergelijken. Extra leuk: Of je bezoeker nu uiteindelijk voor a of b kiest. Het is voor iedereen een win. Voor je bezoeker, omdat hij dankzij jou de beste keuze heeft kunnen maken. Voor jou, omdat je er geld aan verdient. En voor je de verkoper, omdat hij zijn product heeft verkocht.
 • Content sites – De naam zegt het al. Content. Hier gaat het om content, content en nog eens content. Dit kun je op één specifieke niche richten. Of je kunt het breed houden, zoals een online magazine.

Hoewel de aanpak héél verschillend is per type affiliate marketing website, in de basis zijn ze allemaal hetzelfde. Wanneer je bezoeker besluit door te klikken via één van de links uit de website naar de verkoper en daar zijn koop doet, krijg jij je commissie. Heerlijk.

Één ding is cruciaal: Je moet écht meerwaarde leveren.

Zonder meerwaarde wordt je niet gevonden, en zal je bezoeker niet bereid zijn door te klikken.

Wat het ook is dat je kiest…

Ben je bereid ervoor te gaan?

Dan kunnen we nu door naar het maken van jouw eerste affiliate website.

Affiliate marketing website maken in 6 stappen

Wat denk je dat het belangrijkste is om het vol te houden in de wereld van affiliate marketing?

Hint: Het duurt lang voordat jij je eerste resultaten begint te zien. Er is veel concurrentie…

Juist: Plezier, creativiteit, doorzettingsvermogen en natuurlijk vertrouwen en geduld.

Voordat je begint

Dus ben je helemaal nieuw, en moet je het allemaal nog leren. Dat kies je als eerste een “niche” die je leuk vind.

Wat is een Niche? Een niche is doelgroep of onderwerp waarop jij je richt. Bijvoorbeeld: Buitensport, Geld verdienen, afvallen, gezondheid, marketing, hobby, modeltreinbouw, mobiele telefonie, verzekeringen, klus/ doe het zelf, etc.

Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een verdienmodel aan te koppelen.

Dat is je tweede vraag:

Is er geld mee te verdienen?

En als laatste:

Is er veel/ weinig concurrentie? Is het haalbaar een plekje te verwerven? – Met de juiste strategie lukt dit altijd.

Vervolgens kies je een domeinnaam en hostingpakket en ga je aan de slag.

Stappenplan affiliate marketing website bouwen

 1. WordPress installeren – +/- 5 min
 2. Thema kiezen en installeren – +/- 5 min
 3. Eventueel een paar gratis basis plug-ins installeren +/- 10 min
 4. WordPress en thema juist instellen – +/- 15 min
 5. Pagina’s aanmaken en opmaken – Afhankelijk van hoe uitgebreid je het maakt.
 6. Aan de slag met bloggen – Zichzelf herhalende routine, afhankelijk van hoeveel tijd je ervoor over hebt. Weet wel: Meer tijd – Meer resultaat

Zo simpel? In minder dan 1 uur online. Ja zo simpel, zo snel kan het gaan.

Ik moet er wel bij zeggen. Dit is voor de website bouwer, die weet hoe het werkt. Wanneer het allemaal nieuw voor je is, kan het wat langer duren. Vooral, wanneer je zelf alles probeert uit te zoeken.

Gratis compleet stappenplan affiliate marketing website maken

Klaar om te beginnen? Zie je het voor je hoe jouw website je straks die lang verwachte vrijheid brengt?

Nice!

Dat is de juiste mentaliteit.

Daarmee moet het zeker lukken.

En met wat hulp ben je helemaal snel op weg.

Zeker, wanneer het gratis is en je direct beginnen kunt.

Voor zover ik weet, vind je hier het meest complete stappenplan om je website online te zetten. Je leert hier welk thema je het beste kiezen kunt, wat de essentiële plugins zijn. En, natuurlijk hoe je zelf je thema opbouwen kunt in WordPress en met Elementor. Elementor is één van de leading thema bouwers tegenwoordig. Hiermee zet je makkelijk en snel je WordPress thema in elkaar. En ben je Good to Go. En… hoe kies je in vredesnaam een goede domeinnaam. Je leert het allemaal.

De cursus begint met een inleiding, waarin je wat basiskennis opdoet over affiliate marketing, de –  links, –netwerken, etc. Om vervolgens met deze kennis in je achterhoofd de beste affiliate website op te zetten die jij wilt. Je volgt Wouter in het opstarten van zijn nieuwe site. Wat gaat er in zijn hoofd om, welke keuzes maakt hij. En natuurlijk helder uitgelegde actiepunten waarmee je aan de slag kunt.

Check hem hier: Complete gratis cursus  affiliate website maken

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Business