Nieuws

Balkon renoveren? Denk eens aan een gietvloer

Balkon renoveren?

Is het eindelijk tijd om je balkon te renoveren en ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Probeer dan eens een gietvloer balkon. Een gietvloer wordt veelal gemaakt van kunststof en kent 2 soorten: Epoxy gietvloer en een PU gietvloer. Een Epoxy gietvloer kent 3 lagen en een PU gietvloer kan tot wel 5 lagen hebben. Daarnaast wordt een Epoxy gietvloer niet gelakt, waardoor hij zal verkleuren door zonlicht. Niet zo handig wanneer je gietvloer op je balkon wilt hebben. Ga daarom ook voor een PU gietvloer, want die wordt wel gelakt, waardoor jij dus optimaal kan genieten van je nieuwe balkonvloer.

Gietvloer vertraagt brand en is geluiddempend

Een gietvloer kent veel voordelen. Een van de beste voordelen van een gietvloer, is dat een gietvloer brengen kan vertragen. Door de componenten die worden gebruikt om de vloer te maken, wordt brand vertraagd. Hierdoor heb jij dus langer de tijd om naar buiten te vluchten of een oplossing te bedenken wanneer zich mogelijk een brand voordoet in jouw huis.

Daarnaast is een gietvloer ook geluiddempend. Hierdoor zal er minder geklaagd worden over eventuele geluidsoverlast en kun jij gewoon je gang gaan wanneer je maar wilt. Perfect voor wanneer jij echt een vroege vogel bent, maar de rest van je gezin niet wilt wakker maken.

Waterdicht en makkelijk schoon te maken

Naast het feit dat giet vloeren brand vertraagt en geluiddempend is, is een gietvloer ook waterdicht. Gietvloer is waterdicht doordat het gemaakt wordt van kunsthars als polyurethaan. Polyurethaan ontstaat uit een reactie die plaatsvinden tussen twee componenten. Door polyurethaan te gebruiken, wordt jouw vloer helemaal waterdicht.

Daarnaast is een gietvloer ook makkelijk schoon te maken. Dit komt doordat een gietvloer een naadloze aansluiting heeft en geen vuiltjes aantrekt. Gietvloer is dus perfect voor mensen die veel morsen of voor mensen die niet zo dol zijn op schoonmaken.

Ben je dus nog aan het nadenken over een nieuwe vloer voor je balkon? Geef een gietvloer is een kans en geniet van de voordelen.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Nieuws