NieuwsOnline

Camper online huren? Hier moet je op letten

Camper online huren Hier moet je op letten

Tegenwoordig is het steeds populairder om lekker met de camper weg te gaan. Een camper huren is namelijk de ideale oplossing als je tijdens jouw vakantie niet vast wil blijven zitten aan een vaste plek, maar juist de vrijheid wilt hebben om te gaan en staan waar je maar wilt. Dit kan met z’n tweetjes, met kinderen erbij of met meerdere volwassenen. Doordat er een breed aanbod is aan campers is er voor elke soort vakantie wel een camper te vinden die bij jou past. De prijzen van de camperverhuur verschillen uiteraard per seizoen en per type van de camper. Het kampeerseizoen is verdeeld in drie seizoen, namelijk:

  • Laagseizoen (oktober t/m december)
  • Middenseizoen (april t/m augustus)
  • Hoogseizoen (juli t/m augustus)

Naast dat je moet letten in welk seizoen je graag op vakantie wilt, zijn er ook nog een paar andere voorwaarden waar je het best naar kan kijken voor je vertrek, 

Prijzen en voorwaarden

Het huren van campers kan in allerlei soorten en maten. Soms al voor €500,- voor een eenvoudig model in het laagseizoen. Een duurder model kost al gauw €1000,- per week in het laagseizoen. In het hoogseizoen liggen die prijzen al een paar honderd euro hoger. Belangrijk is daarom dat je niet alleen afgaat op de prijzen, maar ook dat je oplet welke extra’s er bij de prijs zijn inbegrepen. Soms kan het voorkomen dat je daar apart voor moet betalen. Maak boek vooral op tijd, want door vroeg te boeken heb je meer keuze en zijn de prijzen over het algemeen lager dan in het hoogseizoen. 

Planning

Voordat je een camper gaat huren, is het ook verstandig dat je al ongeveer weet welke route je wilt gaan afleggen met de camper. Niet alleen met oog op de kilometerprijs, maar ook de wegen die je gaat afleggen. In andere landen kunnen de wegen namelijk heel erg verschillen met wat je gewend bent. De keuze voor een type camper kan je daar dan dus ook op baseren. 

Huurvoorwaarden & verzekeringen

De huurvoorwaarden die verschillen per camper verhuur. In sommige landen geldt namelijk dat je een onbeperkt aantal kilometer zou kunnen afleggen. Een goede optie zou daarom zijn om een pakket te nemen, met een goede verzekering en ongelimiteerd aantal kilometers. Een allrisk verzekering zit sowieso al standaard erbij bij de meeste campers. Een verhuurbedrijf vraagt ook altijd om een borgsom. De borgsom kan vaak al oplopen tot de €1000. Verder moet je voor het huren van een camper een minimale leeftijd hebben van 21 jaar. Jonge bestuurders moeten vaak ook een hoger bedrag betalen, gezien de mogelijke risico’s. Daarnaast kan het ook voorkomen dat er een maximale leeftijd gehanteerd wordt bij camperverhuurder, denk aan een maximale leeftijd van 75 jaar. 

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Nieuws