ITNieuws

Dit zijn de nieuwe features in Windows 11

Dit zijn de nieuwe features in Windows 11

Begin deze maand is Windows 11 uitgebracht en dit kan voor mensen met een desktop-pc goed nieuws zijn. Wat zijn nu precies de nieuwe features van Windows 11 Home? Om te beginnen is het nu mogelijk om Android-applicaties op je computer uit te voeren. Voorheen was dat enkel mogelijk met een zogenaamde emulator. Ook Microsoft Teams is toegankelijker geworden. Zeker gezien thuiswerken de nieuwe standaard lijk te zijn, is ook dat prettig. Windows 11 heeft ook een aantal features die zijn overgebracht vanuit de Xbox. Als je graag gamet, dan kun je hier profijt van hebben.

Een voorbeeld van een nieuwe feature in Windows 11 is Snap Groups. Je bent hiermee in staat om groepen vensters tegelijkertijd te minimaliseren of te maximaliseren. Dit is ideaal als je vaak meerdere vensters tegelijk gebruikt.

Makkelijker te gebruiken en een strakkere uitstraling

Windows 11 is makkelijker te gebruiken dan Windows 10 en heeft een strakkere uitstraling. Er zijn diverse features bijgekomen die het gebruiksgemak verhogen. Zo kun je nu bijvoorbeeld eenvoudige verschillende bureaubladen hebben en beheren. Zo kun je voor op werk of school bijvoorbeeld een ander bureaublad hebben dan voor privégebruik. Windows 11 heeft iets meer weg van macOS. Toch hoef je niet bang te zijn dat het besturingssysteem plotseling compleet anders werkt, dat is niet het geval. Het blijft een Windows-besturingssysteem, maar dan in een nieuw jasje en met een aantal nieuwe features.

Goed om te weten is dat er gelijktijdig met Windows 11 een nieuwe versie van Office is uitgebracht. Mocht je besluiten om over te gaan naar Windows 11, dan kun je ervoor kiezen om ook meteen over te stappen naar Office 2021.

Hoe stap je over naar Windows 11?

Als je momenteel Windows 10 hebt, dan kun je na verloop van tijd ook gratis overstappen naar Windows 11. De update wordt langzaam uitgerold, dus de kans bestaat dat jouw collega’s al gebruikmaken van het systeem terwijl jij nog even moet wachten. Halverwege 2022 moet de gratis update naar Windows 11 voor iedere gebruiker van Windows 10 beschikbaar zijn. Heb jij momenteel geen computer met Windows 10? Dan zul je een licentie moeten aanschaffen om gebruik te kunnen maken van het besturingssysteem.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:IT