BusinessNieuws

Dit zijn de voordelen van een gratis boekhoudprogramma

Dit zijn de voordelen van een gratis boekhoudprogramma

Als er eigenlijk één klusje is waar je als ondernemer niet blij van wordt, is het wel het doen van de boekhouding. Maar toch is het gewoon heel belangrijk om te beschikken over een goede administratie en met de basiskennis boekhouden zou het helemaal goed moeten komen. Alleen doordat het bijhouden van de administratie wettelijk verplicht is en je er misschien met de basiskennis er niet gaat komen, kan je ook gebruik maken van een gratis boekhoudprogramma. Zo’n boekhoudprogramma moet het jou makkelijker maken om de boekhouding goed bij te houden.

Beter overzicht

Een van de voordelen is dat de automatische berekeningen het makkelijker voor je maken. Bij het gebruik van de gratis boekhoudprogramma zullen alle noodzakelijke berekeningen automatisch gedaan worden. Want als je alle inkopen en verkopen hebt ingeboekt, berekent een boekhoudprogramma bijvoorbeeld automatisch de omzetbelasting. Dit allemaal zal er uiteindelijk voor zorgen dat je een snellere inzicht hebt in de cijfers van je bedrijf. Want als je je in- en verkopen, bij- en afschrijvingen hebt ingevoerd, heb je ook geen omkijken meer naar het opstellen van de winst- en verliesrekening of de balans.

Sneller en altijd toegang

Een ander voordeel bij het gebruik van een boekhoudprogramma is dat je op elke plek je administratie kan bijwerken of kan inzien. En dit geldt ook voor de boekhouder/accountant wanneer je diegene toegang geeft. Daardoor kan de communicatie en samenwerking met je boekhouder veel sneller en veel eenvoudiger verlopen. En uiteindelijk wanneer alle informatie verwerkt staat in het programma kan je door middel met 1 druk op de knop al je aangifte doen. Want als je 4 keer per jaar aangifte moet doen voor de omzetbelasting en 1 keer per jaar voor de inkomstenbelasting, dan is het een groot voordeel dat je alle aangiftes goed bij elkaar hebt staan. Super makkelijk dus allemaal!

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Business