BusinessNieuws

Eenmanszaak? Ontdek het beste boekhoudprogramma voor jou

boekhoudprogramma

Als startende ondernemer komen er erg veel dingen op je af. Je moet een bedrijfsvorm kiezen, de financiën regelen, een boekhouding bijhouden, je inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een website opstarten en nog veel meer. Vaak heb je al dit soort dingen nog nooit gedaan. Welke boekhoudsoftware eenmanszaak heb je nodig? En hoe kies je een bedrijfsvorm? Deze vragen staan centraal in dit artikel. We geven een korte uitleg over een eenmanszaak en welke verschillende soorten boekhoudsoftwares er bestaan.

Wat is een eenmanszaak?

Een eenmanszaak is kort gezegd een onderneming waarbij één persoon de volledige verantwoordelijkheid heeft over een bedrijf. Zoals de naam doet vermoeden gaat het om een ‘eenmans’ zaak. De eigenaar van de eenmanszaak is de eindverantwoordelijke van het bedrijf en is zelf verantwoordelijk voor de financiële kant van het bedrijf. Maakt het bedrijf verlies of schulden? Dan moet de eigenaar persoonlijk hier voor opdraaien. Dit geldt ook als het bedrijf failliet gaat. De voordelen van een eenmanszaak zitten in het feit dat het relatief eenvoudig is om op te zetten en minder administratieve verplichtingen met zich meebrengt. Wel is er natuurlijk een goede boekhouding nodig.

Wat zijn de verschillende boekhoudprogramma’s?

Er bestaan een aantal verschillende boekhoudprogramma’s die je kunt gebruiken bij het optekenen van je financiële administratie. We nemen een aantal populaire programma’s kort door: allereerst heb je Moneybird. Dit is een boekhoudprogramma dat zich vooral richt op kleine ondernemers. Een tweede boekhoudprogramma voor kleine, beginnende en ervaren ondernemers is e-Boekhouden.nl. Daarnaast heb je ook nog Exact Online, SnelStart en Acumulus. Ten slotte heb je ook nog MoneyMonk ervaring. Dit boekhoudprogramma onderscheidt zich van andere door de gebruiksvriendelijkheid en de makkelijke invulling van het programma. Daarnaast helpen ze je met opstarten en zijn er altijd mensen bereikbaar om problemen op te lossen.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Business