BusinessNieuws

Ga door middel van een tool efficiënt en transparant te werk

Tegenwoordig bestaan er allerlei tools voor bedrijven en particulieren om efficiënt te werken en hun administratie op een centrale plek te hebben. In dit artikel lees je meer over die tools en hun nut. Bron: https://www.insezo.com/.

Hoe werkt een planningstool?

Een planningstool voor bedrijven is heel handig, met name voor bedrijven die service verlenen, van welke soort dan ook. Het is met zo’n tool bijvoorbeeld mogelijk om medewerkers van de binnendienst (de planners) te verbinden met medewerkers van de buitendienst (de servicemonteurs en dergelijke). In zo’n tool wordt er een werkbon aangemaakt voor een bepaalde opdracht. Binnen die opdracht kunnen alle betrokken partijen (monteur, medewerker binnendienst, opdrachtgever) samen op een makkelijke manier communiceren en de voortgang van de opdracht bekijken.

Een goede planningstool neemt werk uit handen

Een goede tool om te plannen, neemt een bedrijf heel veel werk uit handen. In een service management platform kun je gebruikersaccounts toevoegen, en werkbonnen toewijzen op een soort digitaal planbord. De beste tools werken integraal. Dat wil zeggen: in de tool worden planningen, opdrachten in het heden, de toekomst en het verleden weergegeven, worden oude opdrachten gearchiveerd en is het mogelijk om gericht te communiceren. Ook zit in de echt goede apps een tool voor voorraadbeheer. Een medewerker die een job aan het doen is kan met zo’n tool direct zien of het item dat hij of zij nodig heeft in het magazijn voorradig is. Wel zo handig. Zo neemt een goede planningstool veel werk over van de medewerkers, en maakt deze de bedrijfsvoering zo een stuk efficiënter.

Bijkomende voordelen

Een goede planningstool neemt werk uit handen, en maakt zo de hele operatie een heel stuk efficiënter. Heel veel zaken die je eerder zelf moest doen, worden door zo’n tool uit handen genomen. Als je een goede tool hebt tenminste. Denk bijvoorbeeld aan het sturen van een sms of mail naar een klant, 5, 15 of 30 minuten voor de monteur aankomt. Dat soort zaken kan een goede planningstool ook voor je bedrijf regelen. Zo wordt het runnen van je bedrijf makkelijk, en kun je je focussen op die dingen waar je echt goed in bent.

De doelgroepen van deze tool

Planningstools kunnen worden gebruikt door bedrijven van iedere omvang, in iedere sector waarin service wordt verleend. Van zzp’ers, tot kleine, middelgrote en grote bedrijven. Als er service verleend wordt, is het altijd handig om dat zoveel mogelijk te automatiseren.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Business