ITNieuwsTech

Gefilterde webmail

Gefilterde webmail

Alles digitaal is de trend. Jammer genoeg nemen daarmee ook online veiligheidsrisico’s toe. Phishing en spam zijn dan ook termen die iedereen zou moeten kennen.

Ongewenste berichten

Spam is de verzamelnaam voor ongewenste elektronische berichten. Kenmerkend is dat er op geen enkele manier toestemming werd gegeven om die berichten te ontvangen. In die zin gaat het om een schending van de privacy. Bovendien kan het bijzonder ergerlijk zijn.

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij gehengeld wordt naar persoonlijke gegevens. Met valse mails, websites of sociale media, die doorgaans zeer goed zijn nagemaakt, wordt aan potentiële slachtoffers vertrouwelijke informatie ontfutseld. Een voorbeeld is het vragen van kredietkaartgegevens. Eens de nietsvermoedende gebruiker die bezorgd heeft, wordt de bankrekening geplunderd.

Trouwens, ook computervirussen worden vaak verspreid via malafide linken in schijnbaar normale elektronische post. Waakzaamheid is dus zeker geboden.

Gefilterde webmail

Accuraat blokkeren

Gelukkig sta je er niet alleen voor om jezelf te beschermen tegen ongewenste en valse berichten. Zo kan je bijvoorbeeld online e-mail lezen. Een groot voordeel daarvan is dat geen opslagruimte wordt ingenomen door valse mails. Ze worden immers niet op je computer of mobiel apparaat gedownload. Nog belangrijker is dat een toepassing voor webmail vaak over een spamfilter beschikt. Ongewenste berichten worden tegengehouden zodat je ze niet hoeft te zien als je dat niet wenst. Gezien de grote hoeveelheden mails die de toepassing te verwerken krijgt, is het filter meestal behoorlijk accuraat.

Eigen keuze

Sommige aanbieders geven je de keuze: mails downloaden op je eigen apparaat of mails lezen op de servers van de firma. Welke optie je ook kiest, de voordelen van de spamfilter blijven in elk geval behouden. De weggefilterde mails worden immers niet gedownload. XS4all webmail is een voorbeeld van een toepassing waarbij je mails door een online-filter kunt uitzuiveren.

Trouwens, doorgaans kan je in je webmail een folder vinden met berichten die werden aangeduid als spam. Mocht het filter te ijverig zijn geweest, dan kan je daar nog altijd de gewenste mails terug opsnorren.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:IT