BusinessOnline

Hier moet je op letten bij het overnemen van een webshop

De Nederlandse markt is een vrije markteconomie, waarbij de markt wordt bepaald door vraag en aanbod. Hoeveel een product of dienst kost is dus afhankelijk van de het aanbod van het desbetreffende product of dienst en de vraag ernaar van consumenten. Steeds meer mensen willen graag een eigen webshop beginnen om zo een eigen inkomen te vergaren. Je kunt zelf een geheel nieuwe webshop starten, maar er zijn ook mensen die juist een webshop verkopen. Dat betekent dus dat je een webshop van een ander kunt overnemen. Zelf een webshop beginnen brengt risico’s met zich mee, evenals het overnemen van een webshop. Daarom is het altijd belangrijk om jezelf goed te informeren. Er zijn dus mensen die hun webshop verkopen. Waar moet jij als koper dan op letten? Ik vertel het je in dit artikel.

Vooronderzoek

Ten eerste is het van belang om vooronderzoek te doen, zodat je meer te weten komt over de webshop. Je wilt natuurlijk wel weten wat je koopt. Let in het bijzonder op de volgende punten:

  • Hoeveel bezoekers bezoeken deze webshop dagelijks?
  • Is de webshop winstgevend?
  • Let op of de voormalige eigenaar van de webwinkel de cookie-instellingen in Google Analytics goed heeft ingesteld.

Ondernemingsvorm van de webshop

Het is ook belangrijk om te letten op de ondernemingsvorm van de desbetreffende webshop. Dit is van belang omdat je op deze manier kunt zien op welke wijze de webshop wordt beheert. Let op dat er bij een eenmanszaak of VOF wordt gesteld dat alle eigenaren (vennoten) hoofdelijk aansprakelijk zijn gesteld bij de wet. Je bent met je privévermogen aansprakelijk voor de webwinkel. Dit is anders dan bij een BV. Een BV heeft volgens de wet namelijk een beperkte aansprakelijkheid. Dit houdt in dat als je eigenaar bent van een BV, je niet hoofdelijk aansprakelijk wordt gesteld voor handelingen die je verricht in naam van de BV.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Business