Nieuws

Hoe kan je de beste rijschool kiezen?

Hoe kan je de beste rijschool kiezen

Voordat de lange weg naar het halen van je rijbewijs begint, is het eerst noodzakelijk om een goede en vooral betrouwbare rijschool te kiezen. Dit kan een groot verschil maken in jouw slagingskansen, en misschien nog wel belangrijker, jouw rijplezier! Om nare verrassingen te voorkomen nemen wij jou in dit artikel mee door het proces van een rijschool kiezen, waar moet je op letten, en dan voornamelijk het slaginspercentage! Na het lezen van dit artikel kan je weer gerust slapen en zal je binnen de kortste keren de beste rijschool Rotterdam vinden die bij jou past!

Waar moet je opletten bij het kiezen van ene rijschool?

Zoals iedereen weet is het kiezen van de beste rijschool voor jou een essentieel onderdeel van een goede rijopleiding, maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kiezen van een nieuwe rijschool?

Er zijn veel aandachtspunten om naar te kijken om de kwaliteit van een rijschool te bepalen, denk hierbij aan dingen als elke keer dezelfde instructeur, een tussentijdse toets bij het CBR en achteraf betalen. Al deze dingen zijn onmisbaar bij de beste rijschool Rotterdam, maar over het algemeen is er maar één statistiek dat vaak wordt opgebracht als het over de kwaliteit van een rijschool gaat. Dat is natuurlijk het slagingspercentage van jouw rijschool, maar wat is het slagingspercentage nou eigenlijk, en hoe kies je de beste rijschool met behulp van dit percentage?

Slagingskans

Zoals de naam al doet denken is het slaginspercentage het percentage van de kandidaten dat slaagt voor zijn of haar rijexamen. Stel een rijschool heeft 100 kandidaten en 75 slagen geeft dat dus een slaginspercentage van 75%. Gemiddeld ligt het slagingspercentage in Nederland rond de 50%, maar de beste rijscholen gaan al snel richting de 75%! Het slagingspercentage van een rijschool is een duidelijke en betrouwbare indicator van de kwaliteit van de school in kwestie.

Het is hierbij wel belangrijk om te kijken naar hoeveel examens de rijschool heeft afgelegd, want dit kan een grote invloed hebben op het slagingspercentage! Stel dat rijschool A een slagingspercentage heeft van 100% over 2 examens en rijschool B 80% over 50 examens dan is de school met het lagere slagingspercentage toch de beste, dus let hier goed op!

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
1
Inspirerend
1
In Love
1
Hmm..
1
Grappig
1

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Nieuws