BusinessOnline

Hoe werkt SEO oftewel Search Engine Optimization?

SEO staat voor ‘zoekmachineoptimalisatie’. Het verbeteren van uw site om de zichtbaarheid ervan te vergroten wanneer mensen zoeken naar producten of services die verband houden met uw bedrijf in Google, Bing en andere zoekmachines. Hoe beter uw pagina’s zichtbaar zijn in de zoekresultaten, hoe groter de kans dat u de aandacht trekt en potentiële en bestaande klanten naar uw bedrijf trekt.

Hoe werkt SEO?

Zoekmachines zoals Google en Bing gebruiken bots om pagina’s op internet te crawlen, van site naar site te gaan, informatie over die pagina’s te verzamelen en in een index te plaatsen. Zie de index als een gigantische bibliotheek waar een bibliothecaris een boek (of een webpagina) kan ophalen om u te helpen precies te vinden wat u op dat moment zoekt.

Vervolgens analyseren algoritmen pagina’s in de index, rekening houdend met honderden rangschikkingsfactoren of signalen, om te bepalen in welke volgorde pagina’s in de zoekresultaten voor een bepaalde zoekopdracht moeten verschijnen. In onze bibliotheekanalogie heeft de bibliothecaris elk boek in de bibliotheek gelezen en kan hij u precies vertellen welk boek de antwoorden op uw vragen zal hebben.

Onze SEO-succesfactoren kunnen worden beschouwd als proxy’s voor aspecten van de gebruikerservaring. Het is hoe zoekbots precies inschatten hoe goed een website of webpagina de zoeker kan geven waarnaar ze op zoek zijn.

In tegenstelling tot betaalde zoekadvertenties, kunt u zoekmachines niet betalen om hogere organische zoekresultaten te krijgen, wat betekent dat SEO-experts het werk moeten doen. Dat is waar wij komen kijken.

Ons periodiek systeem van SEO-factoren organiseert de factoren in zes hoofdcategorieën en weegt elk op basis van het algemene belang voor SEO. Inhoudskwaliteit en zoekwoordenanalyse zijn bijvoorbeeld sleutelfactoren voor inhoudsoptimalisatie, en indexering en snelheid zijn belangrijke factoren voor sitearchitectuur.

We hebben ook een gloednieuwe niche-sectie die diep ingaat op de SEO-succesfactoren achter drie belangrijke niches: lokale SEO, nieuws/publicatie en e-commerce SEO. Hoewel ons algemene SEO-periodiek systeem u zal helpen met de best practices, kan het kennen van de nuances van SEO voor elk van deze niches u helpen om succesvol te zijn in zoekresultaten voor uw kleine bedrijf, receptenblog en/of online winkel.

De zoekalgoritmen zijn ontworpen om relevante, pagina’s weer te geven en gebruikers een efficiënte zoekervaring te bieden. Door uw site en inhoud te optimaliseren met deze factoren in gedachten, kunnen uw pagina’s hoger scoren in de zoekresultaten.

Waarom is SEO belangrijk voor marketing?

SEO is een fundamenteel onderdeel van digitale marketing omdat mensen elk jaar biljoenen zoekopdrachten uitvoeren, vaak met commerciële bedoelingen om informatie over producten en diensten te vinden. Zoeken is vaak de primaire bron van digitaal verkeer voor merken en vormt een aanvulling op andere marketingkanalen. Een grotere zichtbaarheid en een hogere positie in de zoekresultaten dan uw concurrentie kan een materiële impact hebben op uw bedrijfsresultaten.

De zoekresultaten zijn de afgelopen jaren echter geëvolueerd om gebruikers directere antwoorden en informatie te geven die gebruikers waarschijnlijker op de resultatenpagina zullen houden in plaats van ze naar andere websites te leiden.

Houd er ook rekening mee dat functies zoals uitgebreide resultaten en kennispanelen in de zoekresultaten de zichtbaarheid kunnen vergroten en gebruikers direct in de resultaten meer informatie over uw bedrijf kunnen geven.

Kortom, SEO is de basis van een holistisch marketingecosysteem. Wanneer u begrijpt wat uw websitegebruikers willen, kunt u die kennis vervolgens implementeren in uw campagnes (betaald en organisch), op uw website, op uw sociale media-eigenschappen en meer.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
1
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Business