Nieuws

Incassobureau inschakelen? Zo doe je dit

Incassobureau inschakelen Zo doe je dit

Een huurder betaalt zijn huur niet? Of je krijgt je salaris helemaal niet uitbetaald? Als een particulier sta je sterker aan je macht als je een professioneel incassobureau inschakelt. Een incassobureau kan jou namelijk helpen om de juridische druk op te voeren, waardoor de kans groter wordt, dat de rekening toch nog betaald gaat worden.

De eerste stappen

Wanneer je een incassobureau ingeschakeld hebt voor de incasso van uw openstaande facturen, moet eerst het hele dossier aangeleverd worden. Indien je maar een beperkt aantal debiteuren hebt, kan je ook per debiteur een kopie overmaken met de facturen en de daarbij factuurvoorwaarden. Mochten er in de tussentijd al betalingen gebeurt zijn, stuurt u daarbij ook een rekeningoverzicht bij. Wanneer het meer debiteuren zijn dan een paar, kan je beter een proces aangaan van de incasso om het enigszins wat te automatiseren. 

Rekeningoverzicht

Voor een rekeningoverzicht kan je het beste gebruik maken van een standaard spreadsheet document, daar verzamel je alle gegevens bij elkaar en dat je stuur je maandelijks door naar de incassobureau die voor jouw de incasso regelt.

De volgende stap

De stap die je daarna moet nemen is de minnelijke invorderingsprocedure. De incassobureau die voor jou de incasso’s regelt zal dan een eerste aanmaning sturen naar de debiteurs. De reacties zullen in de gaten gehouden worden en met u overlegd worden. Naast een aanmaning zou er ook nog eventueel een afbetalingsplan voorgesteld kunnen worden aan de debiteur. Dit is iets wat u bepaalt bij het begin van de procedure. Als er geen reactie is na de eerste aanmaning, dan volgt de tweede aanmaning en wordt er zo snel mogelijk telefonisch gecontacteerd door het bureau voor incasso.

Eindfase

Als de procedure niks heeft opgeleverd, dient er een evaluatie opgesteld te worden van het dossier. Zaken die daarbij in meegenomen moeten worden zijn onder meer de reactie van de debiteur, zijn reputatie als debiteur. Vervolgens moet er worden besloten of het dossier wordt afgesloten of dat er overgegaan gaat worden op een dagvaarding. 

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Nieuws