Online

Is SEO interessant voor iedere onderneming?

Als ondernemer heb je vast al eens van SEO gehoord. Deze afkorting staat voor Search Engine Optimization. Nu is de kans groot dat je twijfelt of SEO ook relevant is voor jouw bedrijf. Wat als je jouw diensten bijvoorbeeld puur lokaal verkoopt? Is het dan wel de moeite waard om in je online vindbaarheid te investeren? Wij leggen je graag uit waarom je dit vooral wél moet doen.

SEO voor lokale ondernemers

Veel lokale ondernemers denken dat SEO minder interessant voor ze is. Juist dan kan deze onlinemarketing techniek echter zeer interessant zijn. Het is namelijk mogelijk om je specifiek op zoekwoorden te richten met de plaatsnaam of regio erin verwerkt. We noemen dit lokale SEO. Het voordeel? Op deze zoekwoorden zit veel minder concurrentie. Daardoor behaal je eerder een goede positie in de zoekmachines. Lokale SEO is dus een stuk goedkoper, maar je kunt er wel degelijk profijt van hebben. 

Wie bijvoorbeeld op zoek is naar een kapperszaak, zal al snel zijn eigen woonplaats in de zoekterm verwerken. Het resultaat dat als eerst omhoog komt, lijkt de beste optie te zijn. Hetzelfde geldt voor iemand die op zoek is naar een bakker of telefoonwinkel. SEO is dus zeker niet overbodig als je een lokale onderneming hebt!

Iedere doelgroep maakt gebruik van de zoekmachines

Ben je benieuwd of SEO wel interessant is voor jouw doelgroep? Dit is vrijwel altijd het geval. Bijna iedereen maakt namelijk gebruik van zoekmachines als Google. De kans is groot dat jouw potentiële klanten Google gebruiken om je producten te vinden. Is jouw website niet vindbaar in Google? Dan loop je vast en zeker klanten mis.

Je kunt dus wel stellen dat SEO bijna altijd een interessante investering is. Is er sprake van te veel concurrentie? Dan kun je de focus leggen op zoekwoorden met minder concurrentie. Kies dan bijvoorbeeld voor zogenaamde longtail keywords of maak gebruik van synoniemen. Met de juiste strategie kan ook jij veel profijt hebben van SEO!

Kies voor een betrouwbare partij

De conclusie is dus dat SEO interessant is voor vrijwel iedere onderneming. Hier moeten we wel één kanttekening bij plaatsen: het is belangrijk dat je in zee gaat met een betrouwbare partij. Jouw strategie moet goed bij je bedrijf en doelgroep passen. Een voorbeeld van een specialist die jou echt kan helpen is SEO Maatje. De specialisten achter dit bedrijf hebben veel ervaring en zorgen voor een strategie die goed op jouw bedrijf aansluit.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Online