Nieuws

Rondvaart door de grachten van Amsterdam met Floating Amsterdam

Hallo, beste lezers! Vandaag wil ik jullie vertellen over een geweldige ervaring die ik onlangs heb gehad: een rondvaart door de grachten van Amsterdam met Floating Amsterdam. Dit is een unieke manier om de prachtige stad te ontdekken, terwijl je geniet van een comfortabele en gezellige boot met een cabrio dak. Ik zal jullie in deze blogpost meer vertellen over deze rondvaart en waarom ik het iedereen kan aanraden.

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Het is een stad vol geschiedenis, cultuur, kunst en diversiteit. Ik hou van de architectuur, de musea, de markten, de cafés en natuurlijk de grachten. De grachten zijn een van de meest iconische kenmerken van Amsterdam. Ze zijn aangelegd in de 17e eeuw en vormen een netwerk van meer dan 100 kilometer aan waterwegen. Ze zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook functioneel: ze dienen als transportmiddel, als afwateringssysteem en als bron van recreatie.

Ik had al eerder een rondvaart door de grachten gedaan, maar dat was met een grote en drukke boot vol toeristen. Ik vond het niet zo leuk, want ik kon niet goed zien wat er om me heen gebeurde en ik kon niet veel horen van de gids. Bovendien was het erg koud en winderig op het water. Ik wilde graag een andere manier vinden om de grachten te beleven, iets meer persoonlijks en intiems.

Toen ontdekte ik Floating Amsterdam. Dit is een klein bedrijf dat rondvaarten aanbiedt met elektrische sloepen die plaats bieden aan maximaal 20 personen. De boten hebben een cabrio dak dat open en dicht kan, afhankelijk van het weer. Ze hebben ook verwarmde  kussens, dekens en zelfs een bar aan boord. Je kunt kiezen uit verschillende routes en thema’s, zoals de historische rondvaart, de romantische rondvaart of de culinaire rondvaart. Je kunt ook je eigen privé rondvaart boeken voor een speciale gelegenheid.

Ik besloot om de historische rondvaart te doen, omdat ik meer wilde leren over de geschiedenis van Amsterdam en de grachten. Ik boekte online via hun website https://www.floating-amsterdam.nl/rondvaart-amsterdam/grachten/ en kreeg meteen een bevestiging per e-mail. Ik moest me melden bij hun steiger aan de Prins Hendrikkade, vlakbij het Centraal Station. Daar werd ik vriendelijk ontvangen door de schipper en de gastvrouw, die me naar mijn plek op de boot brachten.

De rondvaart duurde ongeveer anderhalf uur en was fantastisch. De schipper vertelde ons allerlei interessante verhalen en anekdotes over de gebouwen, bruggen, monumenten en mensen die we onderweg zagen. Hij deed dat op een leuke en humoristische manier, waardoor ik me erg vermaakt heb. De gastvrouw zorgde ervoor dat we niets tekort kwamen: ze bood ons drankjes en hapjes aan en gaf ons tips over waar we naartoe konden gaan na de rondvaart.

Het mooiste vond ik dat we door het cabrio dak alles goed konden zien, zelfs als het regende of schemerde. We zagen prachtige grachtenpanden, statige kerken, sfeervolle bruggetjes en kleurrijke woonboten. We voeren langs bekende plekken zoals het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, de Magere Brug en het Amstel Hotel. Maar we zagen ook minder bekende plekken die even mooi of bijzonder waren, zoals het kleinste huis van Amsterdam, het oudste café van Amsterdam of het smalste steegje van Amsterdam.

Ik heb echt genoten van deze rondvaart met Floating Amsterdam. Het was een unieke en persoonlijke manier om de grachten te ontdekken en meer te weten te komen over de stad. Ik vond het ook erg gezellig om met andere mensen te praten die ook op de boot zaten. Ik heb zelfs een paar nieuwe vrienden gemaakt. Ik kan deze rondvaart echt aan iedereen aanraden die Amsterdam wil bezoeken of er al woont. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Bedankt voor het lezen van mijn blogpost. Ik hoop dat je het leuk vond en dat je ook een keer een rondvaart met Floating Amsterdam gaat doen. Laat me weten wat je ervan vond in de reacties hieronder. Tot de volgende keer!

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Nieuws