Nieuws

Tips om zelf gellak aan te brengen

Tips om zelf gellak aan te brengen

Om goed zelf gellak aan te brengen is het niet alleen voldoende om de techniek te beheren maar ook om de juiste materialen in huis te hebben. Bijvoorbeeld een goede gellak lamp kan wonderen verrichten. Ook de lak zelf moet van hoge kwaliteit zijn. Het is natuurlijk ook zo dat hoe meer je het doet des te efficiënter je het aanbrengt een ook hoe strakker het er dan uitkomt te zien. De misschien wel belangrijkste tip is om te zorgen dat voordat je überhaupt lak aan gaat brengen dat de nagels volledig schoon zijn voordat er wat op gaat. 

Gellak vs Nagellak 

Het grote verschil tussen gel nagellak en gewone nagellak is dat de gel variant langer blijft zitten op je nagels dan de gewone nagellak. Dit komt door de gel die aan de nagellak is toegevoegd bij de gellak en daardoor blijft deze nagellak langer en beter op je nagels zitten. Zowel nagellak al gellak zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren. Van natuurlijke nude kleuren tot fel rood of blauwe lak. Het is tegenwoordig allemaal mogelijk om je nagels te versieren met de leukste kleuren. De meeste gewone nagellak blijft ongeveer 7 dagen op je nagels zitten. Zit je er niet op te wachten om iedere week je nagels opnieuw te lakken, dan kies je voor gel nagellak.

Gellak en de UV lamp 

Er zijn ook verschillende Gel nagellakjes te verkrijgen. De meeste gellak moet worden aangebracht met behulp van een UV lamp. Door gebruik te maken van deze lamp laat je iedere laag gellak uitharden zodat deze nog beter blijft zitten. Bij het aanbrengen van een gellak met UV lamp zijn een basecoat en topcoat nodig. Deze beide lagen dienen ook uitgehard te worden met een speciale lamp. De meeste gellaken moeten in twee lagen worden aangebracht om zo een goede dekking te creëren. Sinds een aantal jaar is het ook mogelijk om gellak aan te brengen zonder UV lamp. Hiervoor is een speciale gellak ontwikkeld die een soortgelijk resultaat krijgt als een gellak die met UV lamp wordt aangebracht. 

Verzorging van je nagels 

Onder nagelverzorging valt alles wat je doet om je nagels in goede conditie te houden. Dit betekent dat je ze op tijd knipt, maar ook dat je ze schoon houdt. Goede nagelverzorging bestaat in principe uit meerdere onderdelen. Ten eerste is het belangrijk dat je je nagels in een mooie vorm houdt. Hierbij moeten er geen losse rafeltjes te voelen zijn en moeten de hoeken van de nagel netjes zijn afgerond. Vervolgens is het belangrijk om de nagel te hydrateren. Dit doe je bijvoorbeeld met behulp van een voedende olie die zorgt voor een mooie glans en die voorkomt dat de nagels zullen breken. Verder is het belangrijk om je nagels dagelijks schoon te maken. 

Nagellampen 

Om gelnagels of gellak uit te harden is een goede nagellamp noodzakelijk. Zo kunt je kiezen uit tunnel lampen voor gel en soak off gel producten, voor UV-lampen, maar ook LED lampen voor het uitharden van gelpolish. Afhankelijk van het product wat je gebruikt kan een nagel lamp op diverse timers ingesteld worden, bijvoorbeeld 60 seconden of 90 seconden. Er zijn tegenwoordig heel veel lampen te verkrijgen en het is daarom belangrijk goed te kijken naar welk resultaat je wilt bereiken met je lamp. Ook de kosten voor de lamp lopen behoorlijk uiteen. Het is dus slim om de nagel lamp aanbieders met elkaar te vergelijken. 

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Nieuws