Business

Daarom is een gezonde geest in een gezond lichaam zo belangrijk als ondernemer

ondernemer gezond blijven

Werk, eet, slaap, herhaal. De dagelijkse sleur krijgt regelmatig de overhand en voor de meerderheid is elke dag onevenwichtig als het gaat om lichamelijk en geestelijk welzijn. Samen zijn ze even belangrijk en als de één wordt verwaarloosd, hindert dat uiteindelijk de ander. Vaker wel dan niet, worden één of beiden dagelijks over het hoofd gezien. In een studie uitgevoerd door het ‘Institute of Psychiatry London’ werd vastgesteld dat er een direct verband bestond tussen lichamelijke aandoeningen en psychische aandoeningen. De tijd nemen om voor jezelf te zorgen is belangrijk om je lichaam en geest de tools te geven die nodig zijn om een ​​sterk immuunsysteem, stabiele relaties en hoogwaardige prestaties op het werk te garanderen.

Het is voor iedereen moeilijk om het vereiste evenwicht te kennen, en daarom zijn hier een paar manieren waarop je een ​​gezond lichaam en geest te behouden – meer tips kan je zeker op deze website vinden.

1. Sport

We weten allemaal dat lichaamsbeweging belangrijk is om een ​​gezond lichaam te behouden, maar wat niet velen van ons beseffen, is dat lichaamsbeweging ook een belangrijk ingrediënt is bij het creëren van een gezonde geest. Als we sporten, komt endorfine vrij, het gelukshormoon. Als de stress toeslaat of als je je somber voelt, kan je gaan joggen, zwemmen of zelfs een paar rondjes slaan op een boksbal. Het is gegarandeerd dat je je daarna honderd keer beter zult voelen, met een extra dosis energie en misschien wat duidelijkheid over de situatie die je in de eerste plaats naar beneden haalt vanwege een verhoogd mentaal bewustzijn.

2. Smakelijk

We weten allemaal dat groenten veel van de voedingsstoffen bevatten die we nodig hebben om een ​​gezonde levensstijl te leiden. Ze zijn niet alleen goed voor het lichaam, maar helpen ook bij het verminderen van allerlei psychische aandoeningen, zoals depressie en de ziekte van Alzheimer. Groenten, waaronder spinazie, boerenkool en broccoli, bevatten ook talloze hoeveelheden antioxidanten, vitamines en mineralen, die een grote stressvermindering zijn. Probeer zoveel mogelijk groenten in je dieet op te nemen. Zo zorg je ervoor dat je lichaam en geest optimaal functioneren.

3. Droom zacht

Wie houdt er niet van een goede nachtrust? Met dagelijkse stress, verantwoordelijkheden en dreigende deadlines, is slaap een toevluchtsoord dat je lichaam en geest gebruiken om te resetten en je voor te bereiden op weer een schijnbaar drukke dag. In verschillende onderzoeken concludeerde men dat degenen die slaapgebrek hadden, minder responsief bleken te zijn, waardoor het langer duurde voordat ze hun omgeving registreerden, een soortgelijk effect dat wordt aangetroffen bij mensen die onder invloed zijn. Zorg er dus voor dat je minstens zeven uur slaap per nacht krijgt zodat je volledig opgeladen bent.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Business