Nieuws

Verdoving tandarts werkt niet, hoe kan dat?

Het kan gebeuren dat je na een verdoving bij de tandarts nog steeds pijn voelt. Hoe kan dat? En wat kun je eraan doen?

Er zijn verschillende redenen waarom een verdoving niet goed werkt. Een van de meest voorkomende is dat de verdovingsvloeistof niet op de juiste plek wordt gespoten. De tandarts moet de zenuw die de pijn veroorzaakt goed lokaliseren en daar de verdoving toedienen. Als de zenuw niet goed wordt geraakt, kan de verdoving onvoldoende zijn.

Een andere reden kan zijn dat je een ontsteking hebt in je mond. Een ontsteking zorgt voor een lagere pH-waarde in het weefsel, waardoor de verdovingsvloeistof minder effectief wordt. Ook kan een ontsteking de bloedtoevoer naar het gebied verhogen, waardoor de verdoving sneller wordt afgevoerd.

Een derde reden kan zijn dat je een hoge tolerantie hebt voor verdovingsmiddelen. Dit kan komen door genetische factoren, medicijngebruik of eerdere ervaringen met verdovingen. Sommige mensen hebben meer verdovingsvloeistof nodig dan anderen om hetzelfde effect te bereiken.

Wat kun je doen als je verdoving niet werkt? Allereerst is het belangrijk om dit aan je tandarts te vertellen. Hij of zij kan dan proberen om de verdoving op een andere plek te spuiten, of een hogere dosis te geven. Ook kan hij of zij een ander soort verdovingsmiddel gebruiken, dat beter werkt bij ontstekingen of tolerantie.

Als je vaak last hebt van onvoldoende verdoving, kun je dit ook vooraf met je tandarts bespreken. Hij of zij kan dan rekening houden met jouw situatie en eventueel een andere behandelmethode kiezen. Bijvoorbeeld een lachgassedatie, waarbij je via een neusmasker een mengsel van zuurstof en lachgas inademt. Dit zorgt voor een ontspannen en pijnloze ervaring.

Verdoving bij de tandarts is meestal veilig en effectief, maar soms kan het voorkomen dat het niet goed werkt. Gelukkig zijn er manieren om dit op te lossen of te voorkomen. Het belangrijkste is om goed te communiceren met je tandarts en samen te zoeken naar de beste oplossing voor jou.

Keizer Karelpark Tandartsen

Lindepark 2A

1185 LD Amstelveen

020 345 1534

Keizer Karelpark Tandartsen

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Nieuws