
Het uitbesteden van softwareontwikkeling naar lagelonenlanden kan een aantrekkelijke optie zijn voor veel van de bedrijven die kosten willen besparen. Offshore software development is geen nieuw concept. In feite bestaat het al jaren en het is alleen maar populairder geworden naarmate de tijd verstreek.
De voordelen van offshore softwareontwikkeling zijn veelzijdig. Ze omvatten hoogwaardige, snelle en kosteneffectieve ontwikkeling:
- Als u op zoek bent naar ontwikkelaars, is er minder concurrentie met lokale bedrijven. U profiteert immers van een wereldwijde talentpool.
- besparing op arbeidskosten. Offshore-teams bieden een goedkoper alternatief voor de traditionele methoden voor het ontwikkelen van een software product. Ze besparen het bedrijf wervings- en licentiekosten, kosten voor kantoorruimte, betaalde overuren, reiskosten en andere kosten die kunnen oplopen bij het managen van een intern team.
- verlaging van overheadkosten. Het interne team kan zich richten op de taken die er écht toe doen (bijvoorbeeld de architectuur voor een project) en niet makkelijk uitbesteed kunnen worden. Terwijl ontwikkelaars in lagere lonenlanden de feitelijke ontwikkeling en het coderen voor hun rekening kunnen nemen.
- Met de optie om naar behoefte op of af te schalen, kunt u zich beter voorbereiden op veranderende werktijden en vrij nemen wanneer er geen grote vraag is. Op deze manier kunt u, wanneer de zaken langzamer gaan, bepaalde ontwikkelaars laten gaan zonder dat u ze hoeft te ontslaan.
- werk van hogere kwaliteit. De vaardigheden van een ontwikkelaar zijn direct gerelateerd aan hoeveel ze werken, dus het is logisch dat ontwikkelaars die volledig gefocust zijn op één project/taak, veelal producten van hogere kwaliteit afleveren. Op afstand werken creëert bovendien de mogelijkheid voor 24/7 ontwikkeling, terwijl het ook kansen biedt voor meer bekwame interne ontwikkelaars die graag in een ‘global team‘ willen gaan werken.
Tekort aan ontwikkelaars
Een andere reden voor offshore softwareontwikkeling te kiezen is de enorme schaarste op de Nederlandse (en West-Europese) markt. Er zijn simpelweg niet voldoende goede in Nederlandse woonachtige softwareontwikkelaars om alle vacatures in te vullen. Het vak is simpelweg minder populair dan in landen als bijvoorbeeld India en Oekraïne het geval is. Momenteel zijn er bijvoorbeeld ruim 5 miljoen softwareontwikkelaars werkzaam in India. Oekraïne heeft meer dan 200.000 softwareontwikkelaars. Dit aantal groeit elk jaar met ongeveer 23.000 afgestudeerden.
Kosten Offshore softwareontwikkeling
De kosten van offshore zijn lager t.o.v. het inhuren van interne/lokale ontwikkelaars. Daarnaast kunt u kiezen uit een veel groter aanbod van talenten. Samenwerken met ontwikkelingsbedrijven in Azië of landen als Oekraïne kan u veel geld besparen. Voor eenvoudigere taken beginnen de uurtarieven vanaf 15 euro per uur, voor complexere projecten gaat dit om ongeveer 40 euro per uur. Of deze opties de beste oplossing bieden voor uw bedrijf is natuurlijk de vraag. Hoe weet u dus waar op te letten in uw situatie?
Keuze maken voor de juiste partner
Het kiezen van het juiste offshore softwarebedrijf kan moeilijk zijn. Er zijn veel bedrijven om uit te kiezen en het is moeilijk om te weten of ze een goede match zullen zijn of niet. Daarom schakelen veel bedrijven SHORE teams in, zodat er veel tijd bespaard worden en risico vermeden gedurende dit keuzeproces. SHORE teams is een professionele en ervaren offshore softwareontwikkelingsspecialist die op dagelijkse basis ontwikkelaars en partners evalueert. Dit maakt uw keuze gedegen, weldoordacht en toegespitst op uw situatie. Laat SHORE teams u op weg helpen, bel 085-1306789 of mail info@shoreteams.com vandaag nog.
