Online

Waarom linkbuilding zo belangrijk is? Dat lees je hier!

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel als het gaat om zoekmachineoptimalisatie. Deze vorm van activiteit zorgt er namelijk voor dat de autoriteit en het bereik van de website wordt vergroot. Bij deze activiteit wordt ervoor gezorgd dat andere websites naar jouw website linken waardoor Google dit ziet als een teken van betrouwbaarheid en relevantie. Om je hier meer over te vertellen, zullen we in dit artikel aantal basiselementen omtrent dit onderwerp benoemen. Hierdoor weet jij zeker waar je allemaal rekening mee dient te houden en wat van belang is.

Hoe werkt linkbuilding nu precies?

Linkbuilding is dus een strategie waarbij de voornaamste doelstelling is het krijgen van backlinks naar je websites. Backlinks zijn links van andere websites die naar jouw website refereren. Deze backlinks zijn een soort stem en kunnen de autoriteit en geloofwaardigheid van je website vergroten. Zoekmachines nemen backlinks mee in hun algoritme om te bepalen hoe hoog een website in de zoekmachines geïndexeerd moet worden. Hoe hoger de kwaliteit en relevantie van de backlink is, des te groter de kans is dat je website hoger zal scoren in de zoekmachines van Google.

Kwaliteit gaat boven kwantiteit bij linkbuilding

Als het gaat om linkbuilding is kwaliteit vele malen belangrijker dan kwantiteit. Het gaat namelijk tijdens dit proces niet om hoeveel backlinks je krijgt, maar vooral de kwaliteit van de websites waarbij relevantie en betrouwbaarheid twee kernwoorden zijn die van belang zijn. Zo kan een backlink van een gerenommeerde website veel meer waarde hebben dan tientallen websites van zogenoemde private blog netwerken. De reden hiervoor is dat zoekmachines veel waarde hechten aan relevantie en autoriteit van bronnen naar jouw website. Neem dit dus zeker mee in jouw linkbuilding strategie.

Hoe krijg ik meer kwalitatieve backlinks?

Er zijn een aantal mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jij kwalitatieve backlinks krijgt. Let op, deze strategie kost wel meer tijd en inspanning, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  1. Het creëren van waardevolle content. Als jouw informatie namelijk nuttig is, zullen andere websites eerder naar jouw website willen refereren, wat uiteindelijk zal zorgen voor meer kwalitatieve backlinks.
  2. Gastbloggen. Dit is ook een effectieve manier als het gaat om linkbuilding. Schrijf een gastartikel op andere relevante website en voeg daarbij een link naar jouw website toe zodat je hier ook een natuurlijke link van krijgt.
  3. Netwerken. Probeer in je netwerk te kijken wie allemaal actief zijn in dezelfde branche en vraag vervolgens of het mogelijk is om een link naar jouw website te krijgen.

Schakel een bureau in

Een andere mogelijkheid als je zelf je vingers niet wilt branden aan linkbuilding is het inschakelen van een professioneel bureau. Zoals je wellicht zult begrijpen zullen hier kosten aan verbonden zijn, maar op de lange termijn zul je het zeker terug verdienen. Deze specialisten weten namelijk alles omtrent het onderwerp linkbuilding waardoor jij sneller hoger komt te staan in Google. Benieuwd naar welke use cases? Raadpleeg dan een specialist en vraag naar het trackrecord. Een ding is zeker, je zult versteld staan!

Advies op maat nodig? Vraag het aan de experts van Ranking Masters.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Online