Nieuws

Wat is BBV?

Wat is BBV

Als financieel medewerker bij een groot bedrijf moet je aan bepaalde verwachtingen voldoen. Het gaat hierbij vooral om zaken die je moet weten zodat je ze in de praktijk kunt toepassen. Op het moment dat je dit soort zaken moet leren is dat misschien erg vervelend, maar je zult hier later in je loopbaan ongetwijfeld profijt van hebben. Het kan bijvoorbeeld een goed idee zijn om je in te schrijven op een opleiding die in het teken staat van BBV. Dit is namelijk erg nuttig als je je bezig houdt met financiën en het maken van een begroting.

Waar staat BBV voor?

BBV is de afkorting van Besluit begroting en verantwoording. Tijdens een opleiding BBV leer je dus alles wat je moet weten over het besluit begroting en verantwoording. Het is verschillend op wat voor manier je dit kunt toepassen tijdens je werk, maar er zijn vrij veel functies waarbij dit goed van pas kan komen. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je de juiste kennis over BBV hebt wanneer je financieel medewerker bent bij een overheids- of gemeente-instelling. Dat komt omdat je hier regelmatig te maken zult krijgen met het maken van een begroting, maar ook met het beoordelen van begrotingen van anderen. Daarom is het voor iedereen die werkzaam is als financieel medewerker in dienst van de overheid of gemeente sowieso handig om een opleiding BBV te volgen.

Wat kun je na het doen van een opleiding BBV?

Wanneer je een opleiding BBV hebt gedaan, is je kennis over bepaalde aspecten van het werk als financieel medewerker vergroot. Je bent dan bijvoorbeeld op de hoogte van de basis van onderwerpen als rente, reserves, voorzieningen en omslagrente. Dit soort zaken kunnen allemaal erg handig zijn tijdens het werk als financieel medewerker. Bovendien is het zo dat je hierdoor jouw positie binnen het bedrijf verbetert omdat je meer kennis hebt.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Nieuws