Nieuws

Wat is colloïdaal zilver? En waar is colloïdaal zilver goed voor?

Colloïdaal zilver is een vloeistof die bestaat uit kleine deeltjes zilver die zweven in gedestilleerd water. Deze deeltjes zijn zo klein dat ze microscopisch klein zijn en opgelost blijven in het water. Colloïdaal zilver wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn vermeende antimicrobiële eigenschappen. Mensen beweren dat het kan helpen bij de bestrijding van bacteriën, virussen en schimmels. Veel mensen gebruiken colloïdaal zilver als een natuurlijk alternatief voor antibiotica. Ze geloven dat het kan helpen bij de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals verkoudheid, griep, keelpijn, huidinfecties en zelfs ernstige aandoeningen zoals longontsteking.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn een aantal potentiële voordelen van colloïdaal zilver die worden genoemd door voorstanders ervan. Ten eerste beweren ze dat colloïdaal zilver een breed spectrum aan antimicrobiële activiteit heeft, wat betekent dat het verschillende soorten micro-organismen kan doden. Ze geloven ook dat het kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van wondgenezing. Bovendien zou het gebruik van colloïdaal zilver veiliger zijn dan het gebruik van antibiotica vanwege de vermeende lagere kans op bijwerkingen en resistentieontwikkeling.

Zijn er bijwerkingen?

Hoewel sommige mensen geloven in de voordelen van colloïdaal zilver, is het belangrijk om te weten dat er ook potentiële bijwerkingen en risico’s zijn. Bij langdurig of overmatig gebruik kan zilver zich ophopen in het lichaam, wat kan leiden tot een aandoening genaamd argyrie. Argyrie veroorzaakt een blauwgrijze verkleuring van de huid en kan permanent zijn. Bovendien kan colloïdaal zilver de werking van bepaalde medicijnen verstoren en interacties veroorzaken. Het is ook mogelijk dat het gebruik van colloïdaal zilver de natuurlijke bacteriële balans in het lichaam verstoort, wat kan leiden tot problemen zoals darmdysbiose. Maak dus zelf goed de keuze. Je moet goed nadenken voordat je het middel gaat gebruiken en hou goed rekening met de eventuele bijwerkingen.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Nieuws