Nieuws

Zo hang je snel en eenvoudig een dartbord op

Zo hang je snel en eenvoudig een dartbord op

Darten is een leuke sport. Hiervoor heb je niet veel spullen nodig. Het hebben van een beetje ruimte is in ieder geval handig. Dan natuurlijk een dartbord en dartpijlen en dan ben je er eigenlijk wel.

Goede afstand tot het punt van gooien

Voor het darten is het belangrijk dat er een goede afstand is om naar de Dartborden te kunnen gooien. Meestal is de afstand over de grond ongeveer 2,30 meter. Van het bord dat op de muur hangt tot de plek op de grond waar je staat is dit ongeveer 2,90 meter. De gemiddelde hoogte van het hangen van het bord is ongeveer 1,70 meter.

Goed ophangsysteem voor de muur

Om het bord goed en stevig op te hangen is het goed om een goed ophangsysteem te hebben en deze eerst aan de muur op de hangen. dit kan vaak erg makkelijk met enkele schroeven.

Het is belangrijk dat dit systeem goed bevestigd is en goed hangt zodat het bord niet zomaar naar beneden kan vallen. Goede schroeven en gaten zijn hiervoor essentieel.

Iets achter het bord hangen

Om te voorkomen dat jouw muur vol met gaten zal gaan zitten is het handig om iets achter het bord te hangen. Zo kun je iets van een zacht materiaal dat de pijlen en de punten hiervan opvangt het handigst. Zo zullen er geen gaten in je muur komen maar in dit materiaal. dit kan een plaat schuimrubber zijn of vilt of kurk. Deze materialen vangen de pijlen goed op.

Door iets achter het bord te hangen krijg je ook extra versteviging voor het ophangen van het bord.

In de Dartwinkel Mcdartshop.nl vind je vele soorten dartborden. Vele daarvan worden ook geleverd met een ophangsysteem waarmee je jouw dartbord zodra je deze in huis hebt kunt ophangen.

Wat vond je van dit artikel?

Geweldig
0
Inspirerend
0
In Love
0
Hmm..
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Nieuws